27 Eylül 2024 Cuma

Eylem Şafak Aydın'ın cenazesi Muğla'ya getirildi

Maraş merkezli depremde Antakya'da enkaz altında kalan ve yaşamasına rağmen yardım gitmediği hayatını kaybeden Eylem Şafak Aydın'ın cenazesi defnedilmek üzere Muğla'ya getirildi.

Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ve oyuncu Orhan Aydın'ın kızı olan Eylem Şafak Aydın, günlerce enkaz altından ses vermesine rağmen profesyonel ekip ulaşmadığı için kurtarılamadı.

Vasiyeti üzerine Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde bulunan Ataköy mezarlığına defnedilecek olan Aydın'ın cenazesi gece saatlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Annesi Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren sabah erken saatlerde Dalaman Havalimanında HDP Muğla il ve Bodrum ilçesi eşbaşkanları, HDK Muğla Genel Meclis üyeleri, Devrimci Parti üyeleri, Bodrum Kadın Platformu, Yeşil Sol Parti Muğla Parti Meclisi üyeleri tarafından karşılandı. Kendisi de enkaz altında çıkarılan Öneren, yaşananlara "Bu deprem değil cinayet" diyerek tepki gösterdi.

Toplanma yeri olan Akyaka Mahallesi'ndeki Orman Kafe'ye doğru yola çıkıldı. Eylem Şafak Aydın'ın cenazesi bugün Ataköy mezarlığında defnedilecek.