27 Eylül 2024 Cuma

Eylem Şafak Aydın son yolculuğuna uğurlandı

Antakya'da günlerce enkaz altında kalan ve yapılan yardım çağrılarına rağmen profesyonel ekiplerin gönderilmemesi sonucu hayatını kaybeden Eylem Şafak Aydın Muğla'da sonsuzluğa uğurlandı.

Antakya'da enkaz altında günlerce yaşam mücadelesi veren Eylem Şafak Aydın, yardım ulaşmaması üzerine yaşamını yitirdi. Aydın, Muğla Akyaka'da sonsuzluğa uğurlandı.

ÖNEREN: GÖZ GÖRE GÖRE KATLİAM YAPILDI
Eylem Şafak Aydın'ın cenazesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden annesi Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, kadınlar ve aile yakınları tarafından alındı. Anne Öneren, "Bu göz göre göre yapılan bir katliam, bu kader değil cinayet' diyerek acısını ve öfkesini dile getirdi.

Akyaka'da bulunan Ataköy mezarlığına getirilen cenazeye HDP Milletvekili Musa Piroğlu, MYK üyesi İdil Uğurlu, HDP Muğla, İzmir, Ankara, Aydın, Denizli il yöneticileri, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek,  Devrimci Parti, TKP, ESP, EMEP, SYKP, TİP, Sol Parti, Yeşil Sol Parti, Bodrum Kadın Platformu, kitle örgütü temsilcileri ve sanatçılar katıldı.

BEHRAMOĞLU: BU CİNAYETİ İŞLEYENLER ONBİNLERCE İNSANIN KATİLİ
Defin işleminin ardından söz alan şair Ataol Behramoğlu, ölüme karşı yaşamın savunulması gerektiğini söyledi. Behramoğlu, "Günlerce uyumadan Orhan ile birlikte gerilim içinde sonucu bekledik ama olmadı. Burada yatan kızımız bir cinayetin kurbanı. Bu cinayeti işleyenler onbinlerce insanın katilleridir. Bu katillerden hesap soracağız. Burada Eylem'in huzurunda söz veriyoruz; senin acın yerde kalmayacak. Yaşama düşmanlarına, bu katillere karşı mücadele edeceğiz" dedi.

AYDIN: HARAMİLER, SALTANAT SEVİCİLER KAYBEDECEK
Eylem Şafak Aydın sevdiği şiirlerin okunmasının ardından babası Orhan Aydın söz aldı. Aydın, kendi yakınları ile birlikte birçok kişinin toprağa verildiğini belirterek, "Kaç insanımız daha toprağa gidecek bilmiyoruz. Yapılması gereken şey önce vicdan örgütlenmesini gerçekleştirmektir, bunu yapanlar kazanacak. Bu haramiler, saltanat seviciler, hırsızlar kaybedecek" diye konuştu.

PİROĞLU: DEVLET ÜÇ GÜN SEYRETTİ
HDP Milletvekili Musa Piroğlu, devletin üç boyunca seyrettiğini, enkazların altında kalanların kurtarılması için hiçbir çalışma yapmadığını vurguladı. İnsanların göz göre göre enkazların altında ölüme terk edildiğini belirten Piroğlu, "Ölümün sorumlusu sadece yıkılan binalar, deprem değil. Yedinci gün hala enkazlarının başında yakınlarını arayanlar var. Hala cenazelerimiz enkazların altında" dedi.

'KATİLLERLE HESAPLAŞACAĞIZ'
Bir katliama ortak imza atanların hesap soracaklarını söyleyen Piroğlu, "Biz şimdi önce cenazelerimizi defnedeceğiz, enkazlarımızı kaldıracağız. Sonra yaralarımızı birlikte saracağız. Başlayan dayanışmayı büyüteceğiz. Geride kalan herkesi saracağız. Ama bununla yetinmeyeceğiz. Bu katillerle hesaplaşacağız. Onların defteri varmış bizim de var. Enkazların altındaki 100 bin insanımızın hesabını soracağız" diye konuştu.

Mezarının ayak ucuna zeytin ağacı dikilirken can suyunu ilk anne ve babası verdi. Eylem Aydın'ın naaşı 1980 yılında faşistlerce katledilen dayısı Sabit Torun'un resmi ile defnedildi.