27 Eylül 2024 Cuma

Evi yıkılan halka doğalgaz faturası ödetiliyor

Ortak yayında 30 milyon bağışlayarak "yardım şovuna" katılan Akmercan Adıyaman Doğalgaz patronu, depremde kafesi yıkılan, evi kullanılamaz hale gelen Murat Özer’in hesabından doğalgaz faturasını tahsil etti.

Depremzedelerin günlerdir ihtiyaçları iktidar tarafından karşılanmazken, ana akım medyada yayımlanan ortak yayında sermayedarlar "yardım şovu" sergiledi. Yıllardır zorunlu olarak toplanan deprem vergilerinin dağıtıldığı patronlar, ekran karşısında işçi ve emekçilerin alınterini sömürerek elde ettiği paraları lütuf gibi bağışladı.

Bağış yapanların arasında insanların borçlu olduğu bankalar, doğayı talan eden şirketler, işçi ve emekçiye sefalet ücreti dayatan sarı sendika başkanları, yüksek meblağlı faturaların ödenmesini isteyen patronlar bulunuyor.

Bunlardan biri de Akmercan Adıyaman patronu. Ortak yayında 30 milyonluk bağış yapan patron, depremde her şeyini kaybeden emekçilerin banka hesabından doğalgaz borçlarını tahsil ediyor.

Murat Özer isimli depremzedenin Adıyaman Gölbaşındaki kafesi yıkıldı, evleri de kullanılmaz hale geldi. Depremden bir hafta sonra 13 Şubat’ta, insanlar zor koşullarda yaşam savaşı verirken, Akmercan Adıyaman Doğalgaz adlı şirket, kafeye ait 25.120 liralık faturayı deprem mağduru Murat Özer’in hesabından tahsil etti.

Murat Özer, faturayı da paylaşarak şu sözlerle isyan etti: "İnsanlar yiyecek ekmek bulamazken, yalın ayak zor bela canlarını kurtarmışken, enkaz başında eşini dostunu ailesini çıkarmaya çabalayıp, çaresizce olup biteni izlemek zorunda bırakılan bu insanlara yapılan ayıbı kim telafi edecek."