29 Eylül 2024 Pazar

Evi basılan Ayten Öztürk tehdit edildi: Senin için de geleceğiz

Ev hapsindeki Ayten Öztürk'ün evi basıldı. Öztürk, "Senin için de geleceğiz" denilerek tehdit etildi. 

Ev hapsinde tutulan Ayten Öztürk'ün kaldığı ev basıldı, Öztürk, "Senin için de geleceğiz" denilerek tehdit edildi. MİT tarafından 2018 yılında kaçırılan, altı ay sistematik işkence gören ve 3 buçuk yıllık tutsaklığın ardından ev hapsiyle tahliye edilen Ayten Öztürk'e işkence sürüyor. 

Bir yılı aşkın süredir ev hapsinde olan Ayten Öztürk evi özel hareket ve TEM polisleri tarafından basıldı. Ev baskınını sosyal medyasından duyuran Öztürk, kapıyı açar açmaz suratlarına silah doğrultulduğunu söyledi. Polislerden karar istediklerini belirten Öztürk, şöyle devam etti: 

"Tehdit ettiler; 'ters kelepçe yaparız, konuşamazsınız, gireriz' dediler. Karar istedik. Ve karara bakarken biri geldi bana dedi ki, 'şunu unutma en son buraya Aytaç için geldik, senin için de geleceğiz aklında kalsın.' Bir gün öncesinde denetimli serbestlik tarafından arandım kelepçem değiştirildi. Sürekli denetim altındayım. Buna rağmen evime girildi. Ve kararda bizimle ilgisi olmayan birkaç kişinin aranması söz konusuymuş. Evin her yeri dağıtıldı, ortam terörize edilmeye çalışıldı. Ben ve arkadaşım tehdit edildi, bir arkadaşım darp edildi, tehdit edildi.

Getirdikleri karar bahaneydi. Aslında açık açık tehdit için geldiler. Hiçbir şekilde güvende değilim. Tehdit altındayım. Halkımı desteğe çağırıyorum."