29 Eylül 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 27 MAYIS 2020

-Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünyada ve Türkiye'de yayılmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu, bir işçinin yaşamını yitirdiği 5 işçinin yaşamını yitirdiği Ümraniye'deki Finans Merkezi şantiyesi önünde eylem yapacak. (12.30)

-HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis'te basın toplantısı gerçekleştirecek. (12.00)

-HDK, HDP ve TJA, Diyarbakır'da tutuklanan siyasetçiler ile ilgili Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapacak. (19.00) 

-Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu Kadın Meclisleri, tutuklanan kadın aktivistlere ilişkin Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yapacak. (17.30)

-HDP Gençlik Meclisi, partilerinin Diyarbakır İl Örgütü’nde gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

-KESK Adana Şubeler Platformu, Eski Adliye Binası önünde Güven Boğa ile dayanışmak için basın açıklaması yapacak ardından gazeteci Zeki Kızılkaya hakkında suç duyurusunda bulunacak. (13.30)

-HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuksuz yargılandığı ana dava dosyası Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

-Muğla'da erkek şiddetiyle katledilen Zeynep Şenpınar için Muğla'da Sınırsızlık Meydanı'nde Bodrum'da Belediye Meydanı'nda "yasta değil isyandayız" şiarıyla kadınlar eş zamanlı eylem yapacak. (19.00)