26 Eylül 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 25 MART 2023

-Samandağ halkı, depremde yıkılan binaların enkazlarının Deniz Mahallesindeki çadır kentin yanına dökülmesine karşı eylem yaparak iş makinelerini durduracak. (11.00)

-TTB Dr. Ali Özyurt Kültür, Sanat ve Edebiyat Kolu'nun çağrısıyla yazar, şair ve sanatçılar, depremlerde büyük yıkım yaşanan Antakya'da Nostaljik Dükkan'ın önünde buluşacak. Samandağ'da TTB ve Hatay Tabip Odası sağlık birimleri ve Arsuz'da Füsun Sayek Kültürevi'ni ziyaret edecek, Antakya Sanat Kolektifi ile bir araya gelecek. (12.00)

-İHD Eş Genel Başkanları Eren Keskin ve Öztürk Türkdoğan deprem bölgesinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin hazırladıkları raporu, derneğin Ankara'daki genel merkez binasında açıklayacak. (11.00)

-Cumartesi Anneleri 939'uncu haftasında online açıklama yapacak. Kayıp yakınları ve İHD, Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı'nda, Batman'da Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde kayıpların akıbetinin açıklanmasını, faillerin yargılanmasını isteyecek. (12.00)

-İHD İstanbul Şubesi, 574. F Oturmasında hasta tutsak Mehmet Emin Özkan'ın serbest bırakılması talebiyle dernek binası önünde, Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi İHD Ankara Şube binası önünde, İHD İzmir Şubesi de Konak eski Sümerbank önünde açıklama yapacak. (13.30/13.30/13.00)

-İzmir'de Maraş merkezli depremler sonrası yaşanan ihmale ilişkin Karşıya İZBAN önünde açıklama yapılacak. (18.00)