27 Eylül 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 24 OCAK 2020

-Halkların Demokratik Partisi 3. Büyük Konferansı, Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin katılımıyla Ankara Hilton Otel'de başlayacak. (10.00)

-İstanbul'da SGDF üyeleri, "Ranta, talana, şirkete değil öğrenciye bütçe" şiarıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak. (16.00)

-Ceren Damar'ı katleden Hasan İsmail Hikmet'in ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Ankara Kadın Platformu adliye önünde açıklama yapacak. (09.00)

-Yeni Yaşam Gazetesi eski Yazı İşleri Müdürü Osman Akın hakkında, "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

-Ankara'da 2018 yılında, 9 kişinin hayatını kaybettiği, 86 kişinin de yaralandığı YHT faciası ile ilgili 1'i tutuklu, 9'si tutuksuz 10 kişinin yargılandığını davanın ikinci duruşması Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.30)

-İHD Diyarbakır Şubesi, Elazığ 1 ve 2 Nolu Ceza İnfaz Kurumları ile Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yaşanan hak ihlallerine ilişkin yaptığı incelemeler sonucu hazırladığı raporu dernek binasında açıklayacak. (12.00)

-Diyarbakır Barosu, "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" etkinliğinin 212.'sini gerçekleştirecek. (13.30)

-Baroların gerçekleştirdiği Adalet nöbeti, bu ay Antalya'da yapılacak. Çok sayıda baronun başkan ve yönetim kurulu üyeleri Antalya Adliyesi önünde toplanacak. (12.00)

-Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi, 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü dolayısıyla Pakistanlı meslektaşlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için Adana Adliyesi Taş Bina önünde basın açıklaması yapacak. (13.30)

-Gazeteci Uğur Mumcu, katledilişinin 27. yılında çeşitli etkinliklerle anılacak.