26 Eylül 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 21 ARALIK 2019

-Cumartesi Anneleri, kayıplar mücadelesinin 769. haftasında Dargeçit'te kaybedilen 7 kişinin akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelecek. Diyarbakır'da kayıp yakınları 567. hafta, Batman'da ise 473. hafta eylemlerinde kayıpların bulunması, faillerin cezalandırılması talebiyle oturma eylemi yapacak. (12.00)

-İnsan hakları savunucuları, Galatasaray Meydanı'nda 404. F Oturmasında Wernicke Korsakoff'lu hasta tutsaklar Aslıhan Gençay, Mehmet Ali Çelebi, Kemal Gömi, Kemal Özelmalı'nın durumuna dikkat çekecek. Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, İHD Ankara Şubesi'nin önünde; İHD İzmir Şubesi de Konak Eski Sümerbank önünde açıklama yapacak.(13.30/13.00)

-Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, 19-22 Aralık hapishaneler katliamının 19. yılı dolayısıyla Önder Babat Kültür Merkezi'nde anma etkinliği düzenleyecek. (16.00)

-Wernike Korsakoflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi, 19 Aralık katliamının yıl dönümü dolayısıyla Divriği Kültür Merkezi'nde panel ve müzik dinletisi etkinliği düzenleyecek. (14.30)

-KESK, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı Meydanı'nda "İnsanca Yaşamak İstiyoruz" şiarıyla miting düzenleyecek. (15.00)

-KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin iade edilmesi talebiyle Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde bir araya gelecek. (16.00)

-HDP Ankara İl Örgütü Kongresi, Eş Genel Başkan Pervin Buldan'ın katılımıyla Vedat Dalokay Nikah ve Kokteyl Salonu'da gerçekleşecek. (10.00)

-HDP Van İl Örgütü, partinin 4. Olağan Kongresi öncesi Büyük Urartu Oteli'nde bölge konferansı düzenleyecek. (10.00)

-HDP Diyarbakır İl Örgütü, Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir'in gözaltına alınması ve kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla belediye önünde basın açıklaması yapacak. (11.00)

-HDK Mersin İl Meclisi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda 10. Genel Kongresi’ni gerçekleştirecek. (11.00)

-Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, Maraş katliamının 41. yılı dolayısıyla Maraş Yörük Selim Mahallesi'nde anma gerçekleştirecek.

-İzmir'de Alevi örgütleri, Maraş katliamının 41. yılı dolayısıyla Konak eski Sümerbank önünde anma gerçekleştirecek. (12.30)

-Demokratik Alevi Derneği Eyüp Şubesi ve Gazi Cemevi, Maraş katliamı dolayısıyla Gazi Cemevi önünde basın açıklaması yapılacak. (17.30)