■ Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilişinin 13. yıldönümü.

" />
    27 Eylül 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 19 OCAK 2020

HRANT DİNK'İN KATLEDİLİŞİNİN ÜZERİNDEN 13 YIL GEÇTİ
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilişinin 13. yıldönümü.

Dink, ilk olarak İstanbul'da Balıklı Mezarlığı'ndaki mezarı başında anılacak. Ardından ise katledildiği saatte ve katledildiği yer olan Agos Gazetesinin eski bürosunun önünde anılacak. (11.00/15.00)

Ankara'da ise İHD Ankara Şube binasının önünde anma düzenlenecek. Daha sonra ise SES Ankara Şube salonunda sinevizyon gösterimi ve söyleşi düzenlenecek. (16.00)

METAL İŞÇİLERİ GREVE GİDİYOR
Birleşik Metal-İş, 130 bin metal işçisini ilgilendiren MESS'in toplu sözleşme taleplerini kabul etmemesine karşı aldığı grev kararını Gebze'de yapacağı eylemde açıklayacak. İşçiler, Trafo Meydanı'ndan toplanarak, kent meydanına yürüyecek. (11.00)

HDP KADIN MECLİSİ 3. KONFERANSI
HDP Kadın Meclisi 3. Konferansını, Ankara Hilton Otel'de ikinci gününde devam ediyor. (10.00)

ESP Adana İl Örgütü'nün düzenlediği, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Ebru Yiğit ve Nezir Toprak'ın konuşmacı olarak katılacağı "Yoksulluk kader değil. Kriz kapitalizmde, çözüm sosyalizmde" konulu panel Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirecek. (13.00)

LİBYA KONFERANSI
Almanya'nın başkenti Berlin'de aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 12 ülkeden devlet ve hükümet başkanları ile Birleşmiş Milletler dahil dört çok uluslu örgüt Libya Konferansı'na katılacak.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, "Katıl durduralım" sloganıyla Küçükçekmece Sefaköy Kültür Merkezi'nde Kanal İstanbul'un yaratacağı tahribatların ele alınacağı panel ve forum düzenleyecek. (17.00)