29 Eylül 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 14 EKİM 2022

-HDP İzmir İl binasına yapılan silahlı saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin davanın 7'inci duruşması Şakran Hapishanesi Kampüsünde bulunan İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (10.00)

-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Iğdır Milletvekili Habip Eksik'e yönelik saldırıyı protesto etmek için partisinin Iğdır İl Örgütünü ziyaret edecek. (10.30)

-HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, partisinin Genel Merkezinde kadın gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Torbalı'da Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan Marlboro ve Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan Betonstar işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunacak. (12.00/13.00)

-BES İzmir Şubesi, "Bütçe hakkımızı istiyoruz" şiarıyla SGK İl Müdürlüğü önünde, BES İstanbul 1 ve 2 Nolu Şubeler de İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde basın açıklaması yapacak. (13.00/12.30)

-Eğitim-Sen, 15 Ekim'de yapılacak Ankara mitingi ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamalarına ilişkin sendikanın genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

-SES Ankara Şubesi, ek ödeme yönetmeliğinde sağlık emekçilerinin "diğer çalışanlar" diye nitelendirilerek ayrıştırılmasına karşı Hacettepe Üniversitesi Hastanesi personel yemekhanesi önünde açıklama yapacak. (12.30)

-78'liler Derneği, Diyarbakır E Tipi Kapalı Hapishanesinin müze yapılması için hapishane önünde açıklama yapacak. (13.00)