27 Eylül 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 12 ŞUBAT 2020

-AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşacak. (11.00)

-HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis'te "Belediyelerin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Karnesi"ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-Urfa Kadın Platformu, Dersim'de 37 gündür kayıp olan Gülistan Doku'ya ilişkin İHD Şube binasında açıklama yapacak. (12.30)

-Eski İzlanda İçişleri ve Adalet Bakanı Ögmundur Jónasson'ın da aralarında bulunduğu Uluslararası Barış Heyeti, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüşecek. (11.30)

-İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Türkiye'nin son durumu ve güncel gelişmelere ilişkin İzmir Barosu'nda açıklama yapacak. (12.30)

-Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube, OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyelerinin işlerine iade edilmesi talebiyle Karşıyaka İskele karşısında basın açıklaması yapacak. (17.30)

-BES Diyarbakır Şubesi, OHAL kararnamesi ile ihraç edildikten sonda hayatını kaybettikten sonra OHAL Komisyonu tarafından görevine iade edilen eski şube başkanları Ahmet Çoban'a ilişkin Diyarbakır Defterdarlığı önünde açıklama yapacak. (12.30)

-Kamu görevlilerini hedef gösterdiği iddiası ile hakkında dava açılan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Zehra Özdilek'in yargılandığı davanın duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (10.15)