27 Eylül 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 08 ŞUBAT 2020

CUMARTESİ ANNELERİ
-Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilmesinin üzerinden 36 yıl geçen Maksut Tepeli'nin mezar yerinin açıklanması talebiyle Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelecek. Diyarbakır'da kayıp yakınları 574. hafta, Batman'da ise 480. hafta eylemlerinde kayıpların bulunması, talebiyle oturma eylemi yapacak. İHD İzmir Şubesi de Konak Eski Sümerbank önünde açıklama yapacak. (12.00/13.00)

-İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, Galatasaray Meydanı'nda yapacağı 411. F Oturmasında, hasta tutsak Sıti Gören'in durumuna dikkat çekecek. Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi Ankara'da İHD önünde açıklama yapacak. (13.30/13.00)

SİVAS KATLİAMI SANIĞINA AFFA TEPKİ
-Alevi Bektaşi Federasyonu ve tüm bileşenleri, Sivas katliamı hükümlüsü Ahmet Turan Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesini Adalet Bakanlığı önünde protesto edecek. (14.00)

KHK'LI EMEKÇİLERDEN AÇIK DERS
-KHK ile işten atılan KESK üyesi emekçiler, 10 Şubat Uluslararası Akademik Özgürlükler Günü dolayısıyla Dr. Egemen Cevahir'in katılımıyla Kadıköy'de bulunan Beşiktaş İskelesi önünde Açık Ders yapacak. (16.00)

-İzmir KHK Platformu, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Münir Korkmaz ve Prof. Dr. Haluk Savaş'ın katılımıyla İHD İzmir Şubesi'nde düzenleyeceği basın açıklamasıyla kuruluşunu duyuracak. (12.00)

-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır Demir Otel'de düzenlenecek MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu'nun 1. Olağan Kongresi'ne katılacak. (10.00)

-Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Ankara Anıtpark Meydanı'nda "Sağlıkta şiddet ve hak kayıpları" için miting yapacak. (12.00)

-Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Burhan Felek Atletizm Pisti'nin açılış töreninde konuşacak (15.30)