27 Eylül 2024 Cuma

ESP'ye yönelik gözaltılar Paris'te protesto edildi

ESP, SGDF, SKM'ye yönelik gözaltı saldırısına Paris'te tepki gösterildi. Gazi Ayaklanmasının yıldönümlerinde sosyalistlere yönelik benzer gözaltı saldırıları yaşandığını hatırlatılan eylemde, "Hedeflerinde Gazi komutanı Hasan Ocak'ın yoldaşları var, direnen, isyan eden sosyalistler var. Bu saldırıların derhal son bulması ve gözaltına alınan sosyalistlerin serbest bırakılmasını istiyoruz" denildi.

Ajansımız muhabiri Elif Bayburt, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eş Genel Başkanı Okan Danacı ve MYK üyeleri ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) PM üyesi Birkan Polat ile Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Meclis üyesi Tanya Kara'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sosyalistin gözaltına alınması Fransa'nın başkenti Paris'te protesto edildi.

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyeleri, Strasbourg Kemeri önünde eylem yaptı.

"Liberte pour les journalistes et les socialistes" pankartının taşındığı eylemde ACTİT Eşbaşkanı Kemal Karanfil söz aldı. Gazi Ayaklanmasının 28. yılı sabahında yaşanan gözaltı saldırısına tepki gösteren Karanfil, "Gözaltı saldırısı faşist şeflik rejiminin her türden söz ve eylem hakkını kullanmaya yönelik tahammülsüzlüğünü gösteriyor" dedi. Gazi Ayaklanmasının yıldönümlerinde sosyalistlere yönelik benzer gözaltı saldırıları yaşandığını hatırlatan Karanfil, "Hedeflerinde Gazi komutanı Hasan Ocak'ın yoldaşları var, direnen, isyan eden sosyalistler var. Bu saldırıların derhal son bulması ve gözaltına alınan sosyalistlerin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Eylem Fransızca ve Türkçe sloganlarla sona erdirildi.