27 Eylül 2024 Cuma

ESP'nin ekonomik krize karşı kampanyası sürüyor

ESP'nin "Yoksulluk kader değildir. Kriz kapitalizmde, çözüm sosyalizmde" kampanyası İstanbul, İzmir, Adana, Dersim, Diyarbakır, Ankara, Malatya ve Rize'de sürüyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) "Yoksulluk kader değildir. Kriz kapitalizmde, çözüm sosyalizmde" şiarıyla krize, yoksulluğa, ekonomik krize karşı başlattığı kampanya çalışmaları birçok kentte sürüyor.

İSTANBUL
İstanbul'un Ataşehir, Sultangazi, Esenyurt, Sancaktepe, Maltepe, Beşiktaş ve Kadıköy ilçelerinde yapılan çalışmalarda ekonomik krizin faturasının halkın değil krizi yaratanların ödemesi gerektiği belirtildi.

Çalışmaları yoğunlaştırarak sürdüren ESP üyeleri, Ataşehir İlçesi 1 Mayıs, Örnek, Esatpaşa Mahallelerinde krize karşı sticker yapıştırıldı, evler dolaşılarak bildiri dağıtımı yapıldı, afiş asıldı ve Atılım gazetesi dağıtımı yapıldı. ESP'liler ayrıca kahvehanelerde yaptıkları konuşmalarda ekonomik krize karşı mücadele çağrısı yaptı.

ESP üyeler çalışmalar kapsamında "Kriz kapitalizmde çözüm sosyalizmde", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Sömürüye ve faşizme karşı ESP'ye" yazılamaları yaptı.

ESP'liler Esenyurt İlçesi Ambarlı ve İncirtepe Mahallelerinde krize karşı sticker yapıştırdı, pazarlarda bildiri dağıtımı yaptı ve afiş astı.

Sultangazi İlçesi Gazi Mahallesinde sosyalistler pazarda ajitasyon konuşmaları ile "Yoksulluk kader değildir. Kriz kapitalizmde, çözüm sosyalizmde" başlıklı bildirileri dağıttı, mahallenin birçok noktasına afiş astı, sticker yapıştırdı.

ESP üyeleri Sancaktepe İlçesi Sarıgazi Mahallesi'nde kahvehanelerde ve pazarlarda bildiri dağıtımı yaptı, sticker yapıştırarak yaşanan ekonomik krize karşı AKP iktidarına karşı mücadele çağırdı.

Maltepe İlçesi Gülsuyu Mahallesinde esleri dolaşan ESP'liler bildiri dağıtımı yaptı. Gülsuyu Köprüsüne pankart asan ESP üyeleri Zümrütevler Metro İstasyonu çıkışında bildiri dağıtımı yaptı, sticker yapıştırdı. Yalı Mahallesinde ise ESP'liler kriz bildirisi dağıttı.

ESP üyeleri Beşiktaş'ta krize karşı afiş astı, Kadıköy'de sticker yapıştırdı.

İZMİR
ESP İzmir İl Örgütü, "Yoksulluk kader değildir. Kriz kapitalizmde, çözüm sosyalizmde" kampanyası kapsamında bildiri dağıtımı yaptı ve afiş astı.

İzmir'deki çalışmaya ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'de katıldı. Tümüklü, Basmane bölgesinde deri işçilerine öğle paydosunda bildiri dağıttı, işçiler ile sohbet etti. ESP üyeleri Basmane tren istasyonu ve Kültürpark bölgesinde afiş astı, sticker yapıştırdı ve bildiri dağıtımı yaptı.

ESP'liler sabah saatlerinde işçi ve emekçilerin geçiş noktası olan Halkapınar'da önlüklerle bildiri dağıtımı yaparak İzmir halkını kapitalizme karşı birlikte mücadeleye çağırdı.

Yamanlarda afiş asan sosyalistler, pazarlarda ve kahvehanelere ajitasyon konuşmaları yaptı. ESP üyeleri ayrıca Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne afis astı ve sticker yapıştırdı.

DERSİM
ESP Dersim İl Örgütü de krize karşı çalışmalarını kent merkezi ile ilçelerde sürdürüyor. Dersim'in Atatürk Mahallesi'nde ve Pertek İlçesinde krize karşı sticker yapıştırıldı.

ESP üyeleri Ovacık İlçesinde Zılfet lokmasında halkla biraraya geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve yerine kayyum atanan Peri (Akpazar) Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi burada yaptığı konuşmada, ekonomik krizin toplumdaki yansımalarını ve örgütlenmenin önemine değindi.

DİYARBAKIR
ESP Diyarbakır İl Örgütü, "Yoksulluk kader değildir. Kriz kapitalizmde, çözüm sosyalizmde" şiarıyla yürütülen kampanya kapsamında kent merkezi ile Ergani İlçesi'nde çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

Diyarbakır merkezde bildiri dağıtımı yapan ESP üyeleri, birçok yer sticker yapıştırdı.

ESP'liler Ergani İlçesi'nde ekonomik krize ilişkin panel düzenledi.

ANKARA, ADANA, MALATYA VE RİZE
ESP Ankara İl Örgütü, Kızılay'da kriz karşı sticker yapıştırdı, Mamak İlçesinde bildiri dağıtımı yaptı.

Adana'da ise ESP üyeleri afiş astı ve sticker yapıştırdı.

Malatya'da ESP'liler kent merkezine yaşanan ekonomik krize ilişkin sticker yapıştırdı.

Rize'nin Fındıklı İlçesinde ESP üyeleri bildiri dağıtımı yaparak ve sticker yapıştırarak kampanya çalışmalarını yürütüyor.