27 Eylül 2024 Cuma

ESP'lilerin Antakya'da kurduğu yaşam alanına ziyaret

Sosyalistlerin Harbiye/Karyer mahallesinde oluşturduğu yaşam alanını ziyaret eden HDP, SYKP ve avukatlardan oluşan heyet ilk günden itibaren yaşananları dinledi, karşılıklı deneyimler aktarıldı. Heyet daha sonra devrim şehidi Halil Aksakal'ın ailesini ziyaret etti, yanlarında olacaklarını belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) deprem gönüllülerinin depremin hemen ardından gittiği Antakya'da halkla dayanışması sürüyor. Antakya'nın Defne ilçesinde bulunan ve günlerce su bile gitmeyen Harbiye/Karyer mahallesinde halkla dayanışan, ihtiyaçlarını karşılayan sosyalistleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Tulay Hatimoğluları, Filiz Kerestecioğlu, SYKP Eşbaşkanı Canan Yüce ve Antakya deprem Koordinasyon avukatlarından oluşan heyet ziyaret etti.

Halkla birlikte oluşturulan yaşam alanında sosyalistlerle sohbet eden heyet, depremin ilk anıdan bugüne yaşananları dinledi, deneyimler aktarıldı.

Heyet daha sonra Til Abyad'ı özgürleştirmek için ölümsüzleşen devrim şehidi Halil Aksakal'ın ailesini ziyaret etti. Depremden etkilenen ve evlerinde kalamayan aileyle sohbet eden heyet bundan sonra da dayanışma içinde olacaklarını kaydetti.