27 Eylül 2024 Cuma

ESP'den Amedspor açıklaması: Sağduyuya değil antifaşist direnişe ihtiyacımız var

Bursa'daki maçın Amedspor ile faşist devlet arasında oynandığının altını çizen ESP, "90'larda bunların ağababalarına teslim olmadık. Şimdi de kimseye sağduyu borcumuz yok. Bu açık devlet terörüne karşı güvenlikçi tutumlara değil, antifaşist direnişe ihtiyacımız var" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Bursa'da Amedspor taraftarlarına yönelik dün akşamdan bu yana artarak süren ırkçı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Kaldıkları otel önünde toplanan ırkçılar tarafından tüm gece tehdit edilen ve hakarete uğrayan Amedspor'lu oyuncular sahada da saldırıya uğradı. Irkçı ve cinsiyetçi küfürlerle oyunculara saldırılırken, Bursaspor taraftarlarından bazıları 90'ların gözaltında kaybetme saldırısıyla simgeleşen Beyaz Toros ve Kürdistan'da gerçekleştirdiği katliamlarla bilinen Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartını açtı.

 

Bu maç Amedspor ile faşist devlet arasında oynanıyor. Kontrgerilla bir ölüm yaşanmasını umuyor.

90'larda bunların ağababalarına teslim olmadık. Şimdi de kimseye sağduyu borcumuz yok. Bu açık devlet terörüne karşı güvenlikçi tutumlara değil, antifaşist direnişe ihtiyacımız var. pic.twitter.com/Cky14Pij3e

— ESP (@ezilenler) March 5, 2023

 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan ESP, "Bu maç Amedspor ile faşist devlet arasında oynanıyor. Kontrgerilla bir ölüm yaşanmasını umuyor. 90'larda bunların ağababalarına teslim olmadık. Şimdi de kimseye sağduyu borcumuz yok. Bu açık devlet terörüne karşı güvenlikçi tutumlara değil, antifaşist direnişe ihtiyacımız var" dedi.