29 Eylül 2024 Pazar

ESP: Vekilimiz Habip Eksik'e geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik'in bacağının polis saldırıyla kırılmasına ilişkin açıklama yapan ESP MYK, "Sayın vekilimize ve HDP’ye geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkının faşizme karşı birleşik mücadelesini ileri taşımada üzerimize düşeni yapacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), PKK Lideri Abdullah Öcalan'a dönük 9 Ekim 1998’de gerçekleştirilen uluslararası komployu protestosunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Habip Eksik'in bacağının polis saldırısında kırılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Sanki emekçi semtlerdeki gençler 'devrimci olacağına bağımlı olsun!' diyerek uyuşturucu çetelerine yol veren ve uyuşturucu ticaretini küresel boyuta taşıyan bizzat devletin kendisi değilmiş gibi, İç Savaş Bakanı SS polise 'Uyuşturucu satıcılarını gördüğünüz yerde bacaklarını kırın' talimatı vermişti. Talimatın asıl adresinin çeteler değil, gerçek düşmanlar, yani devrimciler ve yurtseverler olduğu kısa sürede tekrar açığa çıktı. Polis, dokunulmazlığı hiçe sayarak HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik'in bacağını kırdı.

"Bu saldırı, faşist devlet terörünün şiddet kademesini ve odağını giderek daha fazla büyüteceğini gösteriyor. HDP ve Kürt halkı başta olmak üzere tüm ezilenlerin iradesi bu yolla teslim alınmaya, basireti bağlanmaya çalışılıyor. Direnenlerin tarihi ise bize faşizmin artan şiddetine karşı tek çözümün onu yıkma kararlılık ve hazırlığının daha da büyütülmesi olduğunu gösteriyor. 

"Sayın vekilimize ve HDP'ye geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkının faşizme karşı birleşik mücadelesini ileri taşımada üzerimize düşeni yapacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz."

ESP VE DEVRİMCİ PARTİ'DEN EKSİK'E ZİYARET
ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavisi süren HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik'i hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.