27 Eylül 2024 Cuma

ESP ve SGDF'den Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde eylem

ESP ve SGDF, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı, "1 yıla inşa edeceğiz dediğiniz binaların enkazında halk yaşam savaşı veriyor" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve Maraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Antep, Urfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı etkileyen depreme ilişkin Ataşehir'de bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

"1 yıla inşa edeceğiz dediğiniz binaların enkazında halk yaşam savaşı veriyor" yazılı pankart açan sosyalistler, eylemde yaptıkları konuşmada "Maraş merkezli yaşanan depremde 5 gündür halkımız yaşam savaşı veriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, halkımız orada yaşam savaşı verirken bir yıl içerisinde buralara bina dikeceklerini söylüyor. Saray rejimi OHAL ilan ederek, sosyal medya yasaklarıyla halkın dayanışmasını engellemeye çalışıyor. Sarayından el sallayanlar bilsin ki halkla dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz. OHAL'lerinizi, yasaklarınızı tanımıyoruz. ESP ve SGDF olarak buradan tüm halklarımıza çağrımızdır: Dayanışma ağlarımızda yer alın. Komitelerde görev alın. Türkiye'nin her yerinde devleti teşhir etmeye devam edeceğiz. Halkı öldüren depremleri, imar aflarını, rant politikalarınız hesap vereceksiniz. Dayanışamıza engel olamayacaksınız" dedi.

Eylem atılan "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganıyla sona erdi.