27 Eylül 2024 Cuma

ESP ve Devrimci Parti deprem bölgelerine gidiyor

Depremde zarar gören halkla dayanışmak ve birlikte mücadele etmek için ESP ve Devrimci Parti üyeleri, "şimdi dayanışma zamanı" diyerek deprem bölgelerine gidiyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Devrimci Parti üyeleri sabah saatlerinde meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deprem sonrası halklarla dayanışmak için deprem bölgelerine gidiyor. 

Kısa bir açıklama yapan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü Antep, Maraş, Antakya, Adana'da emekçilerin, yoksul halkın açlıkla, yoksullukla boğuştuğunu kaydetti. Herkes bakımından toplumsal dayanışmanın, birlikte hareket etmenin zamanı olduğunu vurgulayan Tümüklü, "Arama kurtarma eğitimi olanların hızlıca bölgeye geçmesi, sağlık çalışanlarının aktif katılması ve bütün toplumsal kesimlerin başta sağlık malzemeleri olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerini karşılaması için şimdi dayanışma zamanı" ifadelerini kullandı.

Tümüklü deprem bölgesinde ellerinde geldiğince dayanışmayı ve birliği örgütlemeyi çalışacaklarını kaydetti ve ekledi: "Bu acıları birlikte sarmak birlikte dayanışmayla gidermek mümkün."