27 Eylül 2024 Cuma

ESP: Sesimizi yükseltelim, hakkımız olanı alalım

Kızılay'ın, milyon dolarları, cinsel istismarla gündemden düşmeyen Ensar Vakfı'na aktarmasını kınayan ESP, "Ezilen halklarımızı bu gidişe son vermeye çağırıyoruz. Tecavüzcü vakıflara para aktarımı durdurulsun. Alınan vergilerin nerelere aktarıldığı açıklansın. Yandaşa değil halka hizmet verilsin. Sesimizi yükseltelim hakkımız olanı alalım!"

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Kızılay'ın, Başkentgaz'ın yaptığı bağışı çocuklara yönelik cinsel istismarla gündeme gelen Ensar Vakfı'na bağışlamasına ilişkin açıklama yaptı. 

Bir "kamu" kurumu olarak çalışması gereken Kızılay'ın yandaş vakıflara para aktarılması için paravan olarak kullanıldığını kaydeden ESP, Başkentgaz'ın milyon dolarları Ensar Vakfı'na aktarmasının tesadüf olmadığını kaydetti. 

'ÜÇ NEDEN VAR, ÜÇÜ DE RANTA DAYALI!'
Bu miktarın Kızılay üzerinden aktarılmasının üç nedeni olduğunu kaydeden ESP, ranta dayalı bu üç nedeni şöyle açıkladı: 

"Birincisi; iktidara yakın olan Ensar Vakfı'na paranın aktarılmasıyla yeni ihalelerin önü açılıyor. 

İkincisi; Başkentgaz bu 'bağış'la beraber 1,5 milyon doları bulan vergi indirimi alıyor. 

Üçüncüsü; kamuoyunun tepkisine maruz kalmamak için milyon dolarlar Kızılay üzerinden aktarılıyor. Yasal engel bir tarafa, tamda bu nedenle Başkentgaz 'bağışı' doğrudan Ensar Vakfı'na yapmıyor. Üstelik dilekçede bu paranın 'yurt yapımı' şartıyla aktarılması isteniyor. Sistem böyle işletiliyor. Paravan olarak kullanılan ve "kamu" kurumu olma iddiasında olan Kızılay ise bunu normal buluyor!"

Bu durumu normal gören Kızılay'ın, "vergi kaçırmak başka, vergiden kaçınmak başka" açıklaması yaptığı hatırlatılarak, "milyonlarca emekçiden alınan deprem vergilerinin akıbetinin sorulması bile yasaklanırken vergi olarak ödediğimiz milyon dolarlar Ensar gibi tecavüzcü vakıfların kasalarına aktarılıyor" denildi.

Elazığ depremi öncesi bilim insanlarının uyarılarını dikkate almayıp hiçbir önlem almayan devletin, yandaş şirket ve vakıflara her türlü yardımı sağladığını vurgulayan ESP, deprem vergilerinin, deprem dışında her şeye harcandığına dikkat çekti. ESP, depremin ardından ilk harekete geçmesi gereken Kızılay'ın başkanının ilk işinin ise "bağış" kampanyası başlatmak olduğunu söyledi.

'EMEKÇİLERDEN ALINAN MİLYON DOLARLAR ENSAR'A AKTARILIYOR'
ESP, açıklamasında şunları vurguladı: "Emekçiler sefalet içerisinde yaşamaya mahkum ediliyor, ölüm kader haline getiriliyor. Patronlar ise emekçilerin alınterini tecavüzcü vakıflara peşkeş çekiyor. Emekçilerden alınan milyon dolarlar Ensar'a aktarılıyor. Her türlü rant mubah görülüyor, yeter ki cepleri dolsun!

'SESİMİZİ YÜKSELTELİM, HAKKIMIZ OLANI ALALIM'
"Ezilen halklarımızı bu gidişe son vermeye çağırıyoruz. Tecavüzcü vakıflara para aktarımı durdurulsun. Alınan vergilerin nerelere aktarıldığı açıklansın. Yandaşa değil halka hizmet verilsin. Sesimizi yükseltelim hakkımız olanı alalım!"