27 Eylül 2024 Cuma

ESP Kürdistan: Şimdi seferberlik zamanı

Maraş Pazarcık merkezli depreme ilişkin açıklama yapan ESP Kürdistan, "Şimdi hakımızın seferberlik olma, kenetlenme zamanı. Bu acıları dayanışmayla altedeceğiz. Bütün halkımızı hep birlikte yaralarımızı sarmaya çağırıyoruz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Maraş Pazarcık merkezli yaşanan ve can kayıplarıyla sonuçlanan Antep, Urfa, Hatay, Adana, Malatya, Osmaniye, Amed, Kilis ve Batman depremlerine ilişkin açıklama yaptı. 

"Şimdi seferberlik zamanı" denilen açıklamada, "Bir kez daha depremle sarsıldık. Çoğunlukla Kürdistan kentlerini vuran depremde binlerce bina yıkıldı, binlerce insanımız hala göçük altında. Son derece olumsuz hava koşullarının eşlik ettiği depremde ilk elden bilgilere göre yüzlerce yurttaşımız yaşamını yitirdi, binlerce yurttaşımız yaralandı. Sayıların artması herkesin ortak endişesi" denildi.

Daha önceki depremlerde de test edildiği gibi, yine depremin değil tedbirsizliğin, yine rant ve kapitalizmin öldürdüğü vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yıllarca deprem uzmanlarının, bilim insanlarının yükselttiği çığlık devlet katında yine duyulmadı. En fazla kaybın eski binalarda olması, insanlarımızın bu sağlıksız yapılarda yaşamaya zorlanması, devletin katliama dönüşen bu depremde de asıl sorumluluğunu ortaya koyuyor. Gerçek tablo ortaya çıktıkça bu daha da net anlaşılacaktır.

"Öte yandan depremin yaşandığı yerlerde hayatta kalabilen yurttaşlar kendi kaderlerine terkedilmiş durumda.

"Depremin ağır yaşandığı yerler hızla afet bölgesi ilan edilmeli.