27 Eylül 2024 Cuma

ESP Kürdistan: Faşist saldırılara boyun eğmeyeceğiz

Deprem bölgesinde çalışma yürüten sosyalist yurtseverler polis ve istishabarat elemanları tarafından tehdit ve taciz ediliyor. Açıklama yapan ESP Kürdistan, bu saldırılara boyun eğmeyeceğini halklarla birlikte, onun öfkesinden aldıkları güçle yaşamı yeniden kuracaklarının altını çizdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, deprem bölgesinde çalışma yürüten sosyalist yurtseverlere yönelik polisin saldırı ve tacizine ilişkin açıklama yaptı. Bir yandan devlet eliyle katliama dönüştürülen depremin ağır sonuçlarını yaşarken, diğer yandan da faşist şeflik rejiminin, halka, bu tablodan ötürü hesap sormaya çağıran devrimcilere, sosyalistlere saldırılarının tırmandırıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'YURTSEVER SOSYALİSTLER TEHDİT VE TACİZ EDİLİYOR'
"Yıkımın ağır sonuçlarını yaşayan kentlerden biri olan Dîlok'ta (Antep), depremin ilk anlarından itibaren elini depremzede halka uzatan, gerek halkla dayanışmayı sergileyen gerekse de bu doğal afetin Saray rejimi eliyle toplumsal bir cinayet ve travmaya dönüştürülmesine karşı halklarımızı mücadeleye çağıran sosyalist yurtseverlere yönelik taciz ve saldırıların ardı arkası kesilmiyor. 22 Şubat'ta, Erdoğan'a hakaret iddiasıyla Dîlok'ta tutuklanan SGDF'li Umut Polat'ın ardından, bir yandan telefonla, deprem dayanışma gönüllüsü sosyalistleri arayan polis ve istihbarat görevlileri 'operasyon yapılacak, liste hazırlanıyor, listede sen de varsın, dikkat et' biçiminde tehditlerini sürdürürken, diğer yandan dayanışma çalışmalarını engellemek, gönüllüleri yıldırmak için keyfi GBT yapmaktadır.

'FAŞİST REJİM AMACINA ULAŞAMAYACAK'
Katliamcılığa dönüştürülen devlet politikaları karşısında gelişmesi kaçınılmaz tepkileri bastırmak için ilan ettikleri OHAL'e de yaslanarak sürdürdükleri bu taciz ve faşist saldırılarla halkı ve sosyalistleri yıldırmayı amaçlayan sömürgeci faşist rejim amacına ulaşamayacak.

'SALDIRILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ, YAŞAMI YENİDEN KURACAĞIZ'
Bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Halkımızı ölüme ve çaresizliğe terk eden faşist şeflik rejiminden hesap sorma kararlılığımız da, öfkemiz de bir gram eksilmedi, eksilmeyecek. Sömürgeci faşist devletin rantçı politikaları sonucunda yaşamları ve yaşam alanları yerle bir olan halkımızla birlikte, onun öfkesinden aldığımız güçle bizler de faşizmi yerle bir edeceğiz. Yaşamı yeniden kuracağız. Emê bi serkevin!"