27 Eylül 2024 Cuma

ESP İstanbul'da deprem gönüllüleriyle buluştu

İstanbul'un birçok ilçesinde deprem gönüllüleriyle buluşan ESP İstanbul İl Örgütü, halklar arasında dayanışmayı artırmak ve depremzedelerin ihtiyaçlarının hızla karşılanması için tartışmalar yürüttü, kararlar aldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü Esenyurt, Bağcılar, Gazi, Kartal ve Ataşehir ilçelerinde deprem gönüllüleri ile buluştu.

Deprem bölgesinden aktarımlar, bugüne kadar yapılanlar ve bundan  sonrasında nasıl bir mücadele yürütüleceğinin tartışıldığı buluşmalarda, emek ve demokrasi güçlerini birleştiren, halk meclisleri kurarak, halklar arası dayanışmanın büyütülmesi için komisyonlar kuruldu.

Öte yandan arama-kurtarma eğitimlerinin alınmasına, deprem anında ulaşılabilecek alanlarla, ihtiyaç duyulacak malzemelerin bir yerde toplanmasına, toplanma alanlarının belirlenmesine, aynı zamanda bölgeden göç eden depremzedeler için dayanışma çalışmalarının yapılmasına karar verildi.

Kurulan komisyonların hem deprem bölgelerindeki halkın kendi özyönetimiyle yeni bir yaşamı inşa etmesi için dayanışmanın sürekli kılınması, bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması hem de olası bir İstanbul depreminde arama kurtarma, durumu koordine etme ve gerekli ihtiyaçları karşılamak için hazırlıklı olması temelinde iki önemli eksenin olması gerektiği belirtildi.