27 Eylül 2024 Cuma

ESP: Ankara'da ulaşım zamları geri alınsın

ESP Ankara İl Örgütü, Ankara'da ulaşıma yapılan zamların geri alınması ve Mamak'a otobüs seferlerinin arttırılması talebiyle açıklama yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Ankara İl Örgütü, Mamak'ta ulaşım ücretlerine yapılan zamları protesto etti, zamların geri alınmasını istedi. 

ESP İl Yöneticisi Haydar Enes Atlıhan, "Bu ülkede ekonomik kriz vardır, onu da her türlü açlık ve zulümle halk yasmaktadır" dedi. 

Ekonomik krizin bedelinin elektrik, su, doğalgaz ve vergi zamları ile emekçi ve yoksul halklara ödetildiğini kaydeden Atlıhan, şunları söyledi: "İnsanların sorunlarını çözmek yerine her gün daha fazla borçlandırarak geleceklerini çalıyorlar. Asgari ücrete zam yapsalar bile artan ekonomik krizle halklarımıza simit yemeyi bile reva görmeyenler lüks yaşam ve şatafat içinde yaşıyorlar."

İktidarın, doğal afet ya da krizleri "fırsata" çevirdiğini vurgulayan Atlıhan, Elazığ depreminin ardından, Kızılay üzerinden, çocuk istismarlarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'na yapılan bağışları hatırlattı. 

'ARTIK YETER!'
Atlıhan, "Artık yeter diyoruz" dedi ve halkların artık bu yoksulluğu, adaletsizliği ve yolsuzluğu kabul etmediğinin altını çizdi. 

Ankara'da ulaşıma yapılan zamları hatırlatan Atlıhan, şöyle devam etti: "Bir kişinin aylık ulaşım maliyeti işine tek seferde gidebilecek kadar şanslı ise 195 TL'dir. Hiçbir şehirde ulaşım ücreti Ankara kadar pahalı değildir. Asgari ücrete çok düşük bir zam yapılmışken, halklarımızın giderleri bu düşük zammın karşılığını kat be kat aşmaktadır. Giderlerin büyük bir bölümünü ulaşım harcamaları oluşturuyor. Ulaşım temel bir insani haktır. Ayrıca Mamak ilçemiz de ulaşım hat ve seferlerinin az olması da  bu kadar yüksek ücrete ekstra yük yaratarak ulaşımı bir eziyete dönüştürmüştür."

'ULAŞIM ZAMLARI GERİ ALINSIN, OTOBÜS SEFERLERİ ARTTIRILSIN'
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni, ekonomik krizin bedelini ödemek zorunda kalan halka karşı sorumlu davranmaya çağıran Atlıhan, ulaşım zamlarının düşürülmesini ve Mamak'a otobüs seferlerinin arttırılmasını istedi.