29 Eylül 2024 Pazar

Erdoğan'ın hedef gösterdiği CHP Gençlik Kolları Başkanı tutuklandı

Adana'da Vefa ekipleriyle yaşadığı tartışma sonrasında gözaltına alınıp serbest bırakılan CHP'li Eren Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip  Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından tutuklandı.

Adana'da, Yüreğir Kaymakamlığı'na bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine kimlik sorduğu için yaşanan tartışma sonucu ailesiyle gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef göstermesi üzerine tutuklandı.

Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Yıldırım, savunmasında olay sırasında kendisinin darp edildiğini ve tartıştığı kişinin kaymakam olduğunu bilmediğini söyleyerek, "Darp öncesinde silahını çekti, mermiyi silahının ağzına verdi. Silahı kardeşimin karnına doğrulttu. Daha sonra ben ne yapıyorsun diye sorduğumda silahı havaya kaldırdı. Ben kaymakamım dedi. O olay yaşandıktan sonra ben kendim 155'i aradım. Polisler geldi" dedi.

Mahkeme "Görevi yaptırmamak için direnme" iddiasıyla Yıldırım hakkında tutuklama kararı verirken şunlar ifade edildi: "Şüphelinin Yüreğir Kaymakamı ve Kaymakam korumasının üzerine yürüdüğüne dair tanık beyanı dikkate alındığında şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesini varlığını gösteren somut delillerin bulunması…"

Adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağına hükmetti.