29 Eylül 2024 Pazar

Erdoğan'dan 'Yurtlarımız dünyanın en iyileri arasında' iddiası

Türkiye'deki öğrenci yurtlarının dünyanın en iyileri arasında olduğunu ve yurt kapasitesinin yeterli olduğunu iddia eden Erdoğan, açtıkları yeni yurtlarla asıl amaçlarının "provokasyona engel olmak" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yeni Yurtlar Kampüsü'nde 105 Yeni Yurt Binası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmalarla bir kez daha barınma hakkı için mücadele eden gençliği hedef gösterdi. 

Türkiye'deki yurtların dünyanın en iyileri arasında yer aldığını iddia eden Erdoğan, Türkiye'nin yurt kapasitesinin birçok ülkeninkinden daha fazla olduğunu öne sürdü. Üniversitelerin yaygınlaşmasına paralel olarak her ilde "otel konforunda" yurtlar inşa ettiklerini savunan Erdoğan, KYK'ya bağlı yurtların ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söyledi.

"Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi üniversite harçlarıydı" diyen Erdoğan, üniversite harçlarını kaldırarak "provokasyon yapılmasının" önüne geçtiklerini kaydetti. Gelecek dönemde ihtiyaca göre kredi ve burs miktarlarını yeniden belirleyeceklerini iddia eden Erdoğan, bu uygulamalarla gençlerin "siyasete malzeme yapılmasına" engel olduklarını vurguladı.