27 Eylül 2024 Cuma

Erdoğan: Libya'da askeri çözümlerle sonuç alınamaz

Cezayir ziyaretinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libya'da askeri çözümlerle sonuç alınamayacağını başından beri vurguluyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cezayir'i ziyaret etti. Erdoğan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile bir dizi anlaşma imzalayıp ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Libya ile ilgili konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin Libya'da barış ve istikrar sağlanmasından başka bir gayesi yoktur. Libya'da kardeş kanının akıtılmasına ve meşru hükümetin hilafına dış müdahalelerle göz yummamız ise mümkün değildir. Ateşkesin sağlanması ve Birleşmiş Milletler öncülüğünde Libyalılar tarafından sahiplenilen siyasi sürece desteğimiz tamdır" dedi.

Erdoğan konuşasının devamında şunları belirtti:
"Libya'da askeri çözümlerle sonuç alınamayacağını başından beri vurguluyoruz. Libya'da akan kanın durması için mücadeleyi sürdüreceğiz. Libya'nın terör örgütlerinin ve savaş baronlarının oyun sahası haline gelmesine izin verilmemeli. Saldırgan tarafı ödüllendiren, uzlaşı ve barıştan yana olanları cezalandıran bir yaklaşım Libya'nın felaketi olacaktır. Uluslararası toplum Suriye'den sonra Libya'da da iyi bir sınav verememiştir. Türkiye olarak elimizdeki tüm imkanlarla Libyalı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Ardından konuşan Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun "Libya'da beraber hareket etmek için anlaştık" dedi.