27 Eylül 2024 Cuma

Erdoğan, gençlerin geç evlenmesinden de şikayetçi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinin aile yapısının çöktüğünü ileri sürdü, "Aile kurumu, milli varlığımızın belkemiğidir" dedi. Gençlerin geç evlenmesini veya evlenmemesini eleştiren Erdoğan, "Büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ulaşabilmenin en önemli şartlarından biri, aile kurumunu sağlam bir şekilde ayakta tutmaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Engelli Vatandaşların ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni'nde konuştu. 

Sosyal yardım bütçesinin 2 milyar liradan 55 milyar liraya çıkardıklarını söyleyen Erdoğan, "Biz, Türkiye'nin zenginliğini 81 vilayetin tamamına ve buralarda yaşayan her kesimden insanımızın istifadesine sunduk" iddiasında bulundu. 

"AİLE KURUMU, MİLLÎ VARLIĞIMIZIN BELKEMİĞİDİR"
Aile kurumunun, millî varlığın belkemiği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ulaşabilmenin en önemli şartlarından biri, aile kurumunu sağlam bir şekilde ayakta tutmaktı. Aksi takdirde, tıpkı omurgası çökmüş bedenin felç olması gibi, aile kurumu dağılmış bir toplumun da yerle yeksan olması kaçınılmazdır. Bugün Batı toplumlarını bekleyen en büyük tehdit budur."

Aile kurumu dağıldığında nüfusun da azalmaya başladığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü sadece bireylerin ve onların hayat biçimlerinin hâkim olduğu bir yerde çocuğa yer bulunamıyor. Bu yüzden pek çok Batı toplumu bir süre sonra yeryüzünden silinme riskiyle karşı karşıya kalacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

GENÇLERİN GEÇ EVLENMEMESİNDEN DE ŞİKAYETÇİ
Gençlerin 30'u aşkın yaşlarda evlenmesini veya evlenmemesini eleştiren Erdoğan, "Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna bir defa hep birlikte tavır koymamız lazım" dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

"2020 yılını erişilebilirlik yılı olarak ilan edilmesinde fayda görüyorum hayırlı olsun. Batı çöküyor, çünkü aile diye bir kavram kalmamış. Niye ben en az çocuk diyorum. Bunun dememin sebebi, güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur. Güçlü aileleri kuracağız ki güçlü millet olalım. Yıllarca doğum noktasında kısırlaştırma politikası güttüler. Niye; Türkiye'nin nüfusu azalsın diye. Nüfusumuz çoğalmalı ki -ekonominin bel kemiği insandır- insan varsa güçlüsünüz, insan varsa para var, insan varsa üretim var, tüketim var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok.

Gençlerimizin evlilik yaşı giderek yukarı doğru çıkıyor. Kızlarımız da erkeklerimiz de evlenmiyor. Çoğu 30'u aşkın evleniyor veya çoğu evde kalıyor. Devlet babadan bahsediyor muyuz, devlet babanın başında da şu anda Erdoğan var mı var. Ben de tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin tavsiyesi de artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya, daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor. Televizyonların çoğunda bunun kampanyası yapılıyor. Rabbimiz ne diyor ‘evlenin'. Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna bir defa hep birlikte tavır koymamız lazım."