27 Eylül 2024 Cuma

Erdoğan: Depremi durdurma şansımız var mı?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Elazığ'da gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında "Depremi durdurma şansımız var mı?" derken sosyal medya üzerinden eleştiri yapanları hedef aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi Elazığ'daki 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında "Depremi durdurma şansımız var mı?" derken sosyal medya üzerinden eleştiri yapanları hedef aldı.

Erdoğan, "Sosyal medyada insanı tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar çok çok beter, berbat, ahlaksızca... Örneğin, '20 yıldır bu hükumet depreme yönelik ne yapmış' diyecek kadar. Depremi durdurma şansınız var mı? Böyle bir imkan zaten söz konusu değil. Bunu dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülkenin yapması mümkün değil" dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında "Bingöl depreminde biz anında deprem bölgesine gittik, dahil olduk ve orada adeta Bingöl'ü yeniden inşa ettik. Van depremi -Türkiye'nin Erzincan depreminden sonra ki belki Erzincan depreminden daha da büyük bir deprem- biz Van'ı yeniden inşa ettik. Van'ın merkezinden tutun Edremitine, Ercişine varıncaya kadar bütün oraları biz yeniden inşa etmek suretiyle sosyal donatı alanlarıyla bütün Vanlı kardeşlerimize yeni bir Van inşa ve ihya ederek yaşam koşullarını düzenledik" ifadelerini kullandı.