29 Eylül 2024 Pazar

Emek, Barış, Demokrasi Güçleri'nden maden katliamı için eylem çağrısı 

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Amasra'da grizu patlaması sonucu katledilen 41 işçi için bugün Kadıköy'de saat 18.00'da eylem çağrısı yaparak, "Dün Soma, Ermenek, bugün Bartın! Kaza değil katliam" dedi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Amasra'da TTK'ya bağlı maden ocağında 41 işçinin grizu patlaması sonucu katledilmesine tepki göstererek tüm kmauoyuna eylem çağrısı yaptı. 15 Ekim günü saat 18.00'da Kadıköy İskele Meydanı'nda yan yana gelerek katliamın hesabını soracaklarını dile getiren Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Amasra'da katledilen işçilerin faili daha çok kar için işçilerin yaşamını hiçe sayan Enerji Bakanlığı, patronlar ve sermaye düzenidir. Emeğimiz, haklarımız, hayatımız ve geleceğimiz için 'Artık yeter' diyor, isyan ediyoruz!
Tüm işçileri, emekçileri, kendine insanım diyen herkesi sesini sesimize, gücünü gücümüze katmaya; 'insanca yaşamak istiyoruz' demek ve katliamın hesabını sormak için harekete geçmeye çağırıyoruz."