29 Eylül 2024 Pazar

Elçi cinayeti davasında Davutoğlu'nun dinlenmesinden vazgeçildi

Diyarbakır 10. ACM, Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin görülen davada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun dinlenmesine yönelik kararından usule aykırı şekilde vazgeçti. Mahkeme karar için duruşma tarihi olan 23 Kasım'ı dahi beklemedi. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde açıklama yaptığı sırada katledilen dönemin Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetiyle ilgili açılan davanın 15 Haziran'da görülen duruşmasında, katliamın işlendiği dönemde Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'nun tanık olarak dinlenmesine oy birliğiyle karar verilmişti.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Twitter hesabı üzerinden söz konusu karardan vazgeçildiğini belirtti. Eren, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Diyarbakır C. Başsavcılığının talebi üzeri Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi Tahir Elçi davasında duruşma tarihini beklemeden usule aykırı bir şekilde Ahmet Davutoğlu'nun tanık olarak dinlenmesi kararından oy çokluğuyla vazgeçmiştir. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır" dedi. 

Elçi cinayetine ilişkin davanın bir sonraki duruşma tarihi 23 Kasım olarak belirlenmişti. Mahkeme bu usulsüz kararı vermek için 23 Kasım'ı dahi beklemedi.