27 Eylül 2024 Cuma

Elazığ'da deprem: Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

17.39 - Depremin etkili olduğu Malatya ve Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi. Enkaz altında ise halen 3 kişinin olduğu ifade edildi.

17.35 - Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya'da yaşayanların SGK prim ödeme süresi 30 Nisan 2020 tarihine uzatıldı.

17.16 - Bölgede yaşanan deprem sonrası Alevi Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Fırat, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Hüseyin Güzelgül, Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Metin ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan Malatya'da deprem yaşanan köylerde incelemelerde bulundu. Malatya'nın Pütürge ilçesi Bölükkaya, Karşıyaka ve Gündeğer köylerinde yıkılan bir çok ev olduğunu belirten heyet, burada yardıma ihtiyaç duyan bir çok yaşlı insanın da olduğunu belirtti. Heyet Hüsükuşağı köyünde de incelemelerde bulundu.

16.26 - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elazığ'da Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 36'ya yükseldiğini, enkaz altında kalan yurttaş sayısının 5'e düştüğünü duyurdu.

14.55 - Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nden Elazığ'a gönderilen yardımları taşıyan konvoy Elazığ girişinde durduruldu. Polisler, ardım konvoyunu kente almadı.

13.50 - Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde toplanan yardımlar Elazığ'daki cemevleri ve köylerine gönderildi.

12.41 - Elazığ'daki depremin ardından enkaz altında kalan 45 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

12.37 - Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini bildirildi.

12.15 - HDP Diyarbakır İl Örgütü yaptığı yazılı açıklamada, ihtiyaç duyulan çadır, battaniye, kuru gıda, çocuk bezi, kadın pedi ve kıyafet yardımına bulanarak kampanyaya destekte bulunulması çağrısı yaptı. Toplanan yardımların Ergani Belediyesinde toplanarak depremzedelere ulaştırılacağı belirtilen açıklamada, yardımseverlerin bulundukları yerlerdeki HDP il ve ilçe örgütleri üzerinden yardımlarını ulaştırılabileceği kaydedildi.

11.24 - Elazığ depremine ilişkin açıklama yapan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter António Guterres'in Elazığ'da yaşanan deprem nedeniyle üzgün olduğunu ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ilettiğini söyledi. BM'nin Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu ve her türlü yardıma hazır olduklarını belirten Dujarric, yaralılara acil şifalar dilediklerini ifade etti.

10.56 - Elazığ’daki depremin ardından Antep’te, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen 2 kişi gözaltına alındı.

08.17 - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), enkazdan kurtarılan kişi sayısının 45'e yükseldiği, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 31 olduğu belirtilen açıklamada, 1556 kişinin depremden sonra hastanelere başvurduğu aktarıldı. Depremden sonra meydana gelen toplam artçı sayısının 599 olduğu kaydedildi.

08.08 - AFAD, Pütürge ilçesinde saat 05.22'de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Açıklamada depremin yerin 11,5 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.