27 Eylül 2024 Cuma

Elazığ ve Malatya'da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

AFAD, Elazığ ve Malatya'da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini duyurdu. AFAD, depremin etkilerini azaltmak ve bölgede yaşayanların hayatlarını normale döndürmek amacıyla, iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada, 45 kişinin sağ kurtarıldığı arama kurtarma çalışmalarının, enkaz altındaki son kişiye de ulaşılmasıyla tamamlandığı, son durumda, deprem bölgesinde hayatını kaybeden kişi sayısının 41'e yükseldiği bildirildi. Deprem sonrasında hastanelere başvuran 1607 kişiden 1523'ünün taburcu edildiği, 84 kişinin ise tedavisinin devam ettiği belirtildi.

BÜYÜKLÜĞÜ 4'ÜN ÜZERİNDE 22 DEPREM OLDU
AFAD, büyüklüğü 4'ün üzerinde 22 depremin meydana geldiği ve toplam artçı sayısının bin 77 olduğu kaydedildi.

AFAD açıklamasında ayrıca hasarlı tespit edilen binaların da yıkıldığını duyurdu: "Şimdiye kadar Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta incelenen 12 bin 829 binadan 279'unun yıkıldığı, 3 bin 77'sinin ağır hasar aldığı, 214'ünün orta ve 4 bin 688'inin az hasarlı olduğu belirlendi. Acil olarak yıkılacak 50 binanın tespit edildiği çalışmalarda, 4 bin 521 binanın ise hasarsız olduğu anlaşıldı."