27 Eylül 2024 Cuma

EHP'nin eylemine polis saldırdı

EHP'nin Şişli'de yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Depremle ilgili açıklamaya yönelik saldırıda aralarında EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk'ün de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Emekçi Hareket Partisi'nin (EHP), depremde yaşanan yıkım ve ölümlerin sorumlularına işaret etmek için düzenlediği eyleme polis saldırdı.

EHP İstanbul İl Örgütü tarafından Şişli'deki Cevahir AVM önünde "Deprem salladı rantçılar, müteahhitler, başkanlar, bürokratlar, patronlar yıktı, enkaz altındayız" başlıklı açıklama yapılmak istendi.

Polis ablukası altında açıklama yapan EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, 30 bin insanın hayatını kaybettiği, 300 bin insanın enkaz altında kaldığını hatırlattı, "Bu mesele burada bitmiyor. Depremle ilgili açıklama yapmamıza engel oluyorlar. Bu ülkede anayasa var, uymadığınız yasalar var" dedi.

İstanbul depreminin gündemde olduğunu belirten Öztürk, "Müteahhitlere şu yasalara, yönetmeliklere uyacaksınız desek bu ablukadan güç alıp yine de uymazlar. Yine sizden cesaret alırlar" dedi. Bu sırada kitleye saldıran polis aralarında EHP Genel Başkanı Öztürk'ün de bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı.