26 Eylül 2024 Perşembe

EHB'den işkenceci Hanifi Zengin hakkında suç duyurusu

EHB, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi ve İstanbul Adliyesi önünde gerçekleştirmek istedikleri basın açıklamaları nedeniyle işkenceyle gözaltına alınan ESP ve SGDF üyesi müvekkilleri adına işkencenin talimatçısı Hanifi Zengin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde tutsakların yaşadıkları sorunlara ilişkin ve İstanbul Adliyesi önünde SGDF'ye dönük gözaltı operasyonuna ilişkin yapmak istedikleri açıklamalarında, gözaltı ve işkence talimatını veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Amiri Hanifi Zengin hakkında suç duyurusunda bulundu.

EHB'nin sosyal medyada yaptığı açıklamada konuşan Av. Sezin Uçar, şu ifadeleri kullandı: "Hanifi Zengin, göreve geldiği günden bu yana politik özgürlük talebiyle sokağa çıkan tüm toplumsal kesimlere, tutsak yakınlarına, kadınlara, LGBTİ+'lara, kamu emekçilerine işkence ve taciz suçuyla ve bu suçun bizzat işlenmesi talimatı vermesiyle gündeme geldi. Biz de Bakırköy Cezaevi önünde gerçekleştirdikleri eylem ve Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleştirmek istedikleri eylem nedeniyle bizzat işkenceye uğrayan ESP ve SGDF üyesi müvekillerimizle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Buradan bütün kamuoyuna Hanifi Zengin hakkında açılmış soruşturma dosyalarının takipçisi olma çağrısında bulunuyoruz. Aynı zamanda tüm basın emekçilerine bu soruşturma dosyalarına sunulmak üzere Hanifi Zengin'in işkence görüntülerini bizle paylaşma çağrısında bulunuyoruz."