27 Eylül 2024 Cuma

EHB: Müvekkilimiz Yılmaz üzerindeki baskılara son verin

Elazığ 2 No'lu  F Tipi Hapishanesi'nde tutulan müvekilleri komünist tutsak İsmail Yılmaz ile görüşen EHB, müvekkilleri üzerindeki baskının son bulmasını istedi. 

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Elazığ 2 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde tutulan ve "terör kimliği" dayatmasını kabul etmediği için ailesi ile görüş hakkı dahil hiçbir hakkını kullanamayan müvekkili İsmail Yılmaz ile görüştüğünü duyurdu.
EHB'nin twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre, komünist tutsak İsmail Yılmaz'ın 7 Şubat'ta görülecek karar duruşması için aldığı savunma notlarına hapishane idaresi tarafından el konuldu. Sayım sırasında başındaki beresini çıkartmadığı için de tehdit edildi. 
Kulak zarındaki yırtık nedeniyle ertelenmemesi gereken tedavisine kimlik dayatması nedeniyle devam edemezken, ağrı kesici ilaç dahi verilmiyor. 
Ayrıca dini bayram, yıldaşı ve doğum günü dışında kitap alamayacağı da cezaevi idaresi tarafından Yılmaz'a bildirildi. 
Ezilenlerin Hukuk Bürosu, müvekkili İsmail Yılmaz ve aynı hak ihlallerine maruz kalan Mahmut Soner üzerindeki baskıların derhal son bulmasını istedi. 

ÖZYÖNETİM DİRENİŞİNİ MAHKEMEDE SAVUNMUŞTU
Komünist tutsak İsmail Yılmaz, Nusaybin özyönetim direnişine katıldığı için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.
İsmail Yılmaz, duruşmada verdiği ifadesinde MLKP üyesi olduğunu belirttikten sonra, " Biz özyönetim direnişi ışığını Paris Komünü’nden aldık. Bugünkü özyönetim direnişlerinin ışığı da yarınların ışığı olacaktır” demişti.