27 Eylül 2024 Cuma

Duvarı çatlayan eve 'az hasarlı' raporu verildi, 'gir otur bir şey olmaz' dendi

Depremde evinin duvarları çatlayan, dış duvarları yıkılan ve çökme tehlikesi olan Sultan Balaban, "Evime az hasarlı raporu verdiler, içeri gir otur bir şey olmaz dediler" ifadelerini kullandı. İçeriden ve dışarıdan duvardaki yarıkları gösteren Balaban, "Bizi deprem değil soğuk öldürecek" dedi.

Onbinlerce insanın hayatını kaybettiği depremler sonrası hayatta kalan halklar da ölüme mahkum ediliyor. Günlerce yemek, içmek başta olmak üzere temel ihtiyacı karşılanmayan depremzedelerin barınma sorunları hala sürüyor.

AFAD ve Kızılay çadırları ihtiyaç sahiplerine dağıtmak yerine stoklarda saklarken, evleri yıkılmayanlar ise "az hasarlı" raporuyla yıkım tehlikesi olan evlerinde yaşamaya zorlanıyor.

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Doğantepe Köyünde yaşayan Sultan Balaba'ın oturduğu evi ağır hasar aldı. Evinin duvarları yıkıldı. Ancak Balaban'ın evine "az hasarlı" raporu verilerek "otur bir şey olmaz" dendi.

"Deprem bizi öldürmedi ama soğuk bizi öldürecek" diyen Balaban, duvarlarındaki çatlakları gösterdi ve ekledi: "İçeri gir otur dedi. Yalnız ben olsam tamam çocuklarım var. Bu evinde içinde nasıl yaşayım."

Dışarıdan da evin durumunu ve yıkılan duvarları gösteren Balaban, "Evimizin hali bu. Çadırda yaşıyoruz, soğukta donuyoruz. Dışarıda iki hayvanımız var gidip yem veremiyorum, duvarlar yıkılacak diye" dedi.