29 Eylül 2024 Pazar

Dr. Ertuğrul hastane önünde anıldı

Covid-19'dan hayatını kaybeden Opr. Dr. Uğur Ertuğrul için çalıştığı hastanenin önünde düzenlenen anmada konuşan İTO Genel Sekteri Osman Öztürk, Dr. Ertuğrul'un koruma malzemesi yetersizliğinden dolayı bedel ödeyen sağlık çalışanlarından biri olduğunu söyledi.

İstanbul Tabip Odası, yakalandığı Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Uğur Ertuğrul için görev yaptığı Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi önünde anma düzenledi. Dr. Ertuğrul'un çalışma arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda hasta ve hasta yakının da katıldığı anmada "Dr. Uğur Ertuğrul'u unutmayacağız" pankartı taşındı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI BEDEL ÖDEDİ
Anma, Dr. Ertuğrul şahsında yaşamını yitiren tüm sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Ardından söz alan İstanbul Tabip Odası Genel Sekteri Osman Öztürk, salgın sürecinde yaşanan sorunlara değinerek, salgından en çok sağlık çalışanlarının etkilendiğini ifade etti. Sadece İstanbul genelinde şu ana kadar en az 14 hekimin salgından dolayı yaşamını yitirdiği bilgisini paylaşan Öztürk, Türkiye'de ise 23 hekim ve 42 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğine dikkat çekti.

Salgın sürecinde yeterli derecede koruma önlüğü ve benzeri araçların yetersizliğinden dolayı sağlık çalışanlarının bedel ödediğini söyleyen Öztürk, "Bedel ödeyenlerden biri de Doktor Uğur Ertuğrul oldu. Onun şahsında yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını ve yurttaşları saygıyla, sevgiyle anıyoruz. Biz hekimler, sağlık çalışanları bütün yanlış politikalara ve eksikliklere rağmen salgına karşı mücadelemizi en ön de sürdürüyoruz. Hastalarımızı, halkımızı korumak için fedakarca bu mücadeleyi sürdürmeye devam ediyoruz, edeceğiz. Bu mücadelede yaşamını yitiren arkadaşlarımızın anıları da her zaman bizlerle olacak, yanımızda taşıyacağız" diye konuştu.