29 Eylül 2024 Pazar

DKP/BÖG Rasih Kurtuluş'u andı

DKP/BÖG Milislerinden Rasih Kurtuluş için eylem yaptı. DKP/BÖG milisleri, "Bugün tarih, halkları ayaklanmaya davet ediyor. AKP-MHP faşizminin emek sömürüsü, gençliğe vaat ettiği geleceksizlik, ezilenlere dayattığı ölüm karşısında tek seçenek devrimci savaşı büyütmek ve büyük bir ayaklanmaya yürümektir" dedi. 

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) milisleri, 21 Eylül 2015 günü Rojava'da IŞİD çetelerine karşı devrimci savaşta ölümsüzleşen komutan Rasih Kurtuluş'u İstanbul sokaklarında andı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Silahlı milisler astıkları ‘Komutan Rasih yaşıyor, özgürlük güçleri savaşıyor' yazılı pankartlarla başta gençliği olmak üzere bütün halkı faşizme karşı mücadelede DKP/BÖG'e katılmaya çağırdı.

Komutan Rasih Kurtuluş Türkiye'den Rojava'ya uzanan devrim yolculuğunda adımladığı her sokakta öncü olmuştur. Kampüslerde, alanlarda, meydanlarda, savaş siperlerinde öncü, önder ve komutandır. Onun mücadelesi birleşik devrimimizde her dönüm noktasının devrimci atılımlarla aşılmasını gerekli kılıyor.

Bugün tarih, halkları ayaklanmaya davet ediyor. AKP-MHP faşizminin emek sömürüsü, gençliğe vaat ettiği geleceksizlik, ezilenlere dayattığı ölüm karşısında tek seçenek devrimci savaşı büyütmek ve büyük bir ayaklanmaya yürümektir.

Komünarların kızıl kurşunları faşizme ölüm yağdıracak! Komutan Rasih'in yolunda gençlik özgürleşecek!"