27 Eylül 2024 Cuma

Diyarbakır'da 13 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da 11 gündür gözaltında olan HDP PM Üyesi Mesut Bağcık ile birlikte 13 kişi tutuklandı.

Diyarbakır'da 8 Aralık 2019 tarihli açılan soruşturma kapsamında 13 Ocak'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 20 kişi adliyeye sevk edildi. HDP PM üyesi Mesut Bağcık'ın da aralarında olduğu 13 kişi tutuklandı. 

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı 8 Aralık 2019'da Çınar, Bağlar ve Kayapınar ilçesine bağlı 8 mahalleye baskın düzenlemiş ve gözaltına alınan 24 kişiden 21'i 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında ise 20 kişi gözaltına alındı. 11 gündür Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde gözaltında tutulan 20 kişi bugün adliyeye çıkarıldı. HDP PM Üyesi Mesut Bağcık'ın da arasında olduğu 16 kişi savcılıkça ifadeleri alınmadan tutukluluğa sevk edilirken, 4 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Bağçık ve 12 ismi "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklarken, 3 kişiyi de adli kontrol tedbiriyle serbest bıraktı.

DBB MECLİS ÜYESİ SERBEST BIRAKILDI
Aynı tarihlerde ihbar üzerine gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Meclis üyesi Rıdvan Ezer ve Silvan Belediyesi Meclis üyesi Şahin Sağlam'ın "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 10 günlük gözaltı süresi ardından dün çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldıkları kaydedildi.

HDP'Lİ GENÇLERİN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI
Ayrıca 19 Ocak'ta gözaltına alınan HDP Gençlik Üyeleri Mesut Ağırtaş ve Yılmaz Uzun'un gözaltı sürelerinin 4 gün daha uzatıldığı öğrenildi. HDP'li gençlerin soruşturma dosyasındaki gizlilik kararı nedeniyle niçin gözaltına alındıkları öğrenilemedi.