29 Eylül 2024 Pazar

Diyarbakır ve İzmir'de Adalet Nöbetleri sürüyor

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için Diyarbakır ve İzmir'de devam eden Adalet Nöbetleri'nde konuşan tutsak yakınları, Adalet Bakanlığı'nın kendilerini duymamasına tepki gösterdi ve tutsakların durumunun gün geçtikçe ağırlaştığına dikkat çekerek serbest bırakılmalarını istedi.

Hapishanelerdeki işkence ve katliam politikalarına karşı hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbetleri, Diyarbakır ve İzmir'de devam ediyor.

DİYARBAKIR
Tutsak yakınlarının Diyarbakır'da başlattığı Adalet Nöbeti, 308'inci gününde Diyarbakır D Tipi Hapishanesi önünde devam etti. Çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün destek verdiği eylemde konuşan tutsak yakını Herdem Mervanî, eylemleri bir yıla yaklaşmasına rağmen iktidarın taleplerine cevap vermediğini kaydetti. 

Eyleme başladıkları günden bu yana çok sayıda hasta tutsağın yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Mervanî, sadece tutsakların değil başta eyleme katılanlar olmak üzere tutsak ailelerinin de cezalandırıldığını söyledi. Hasta tutsakların serbest bırakılması çağrısını yineleyen Mervanî, şöyle devam etti: "Bu yaşatılanlar büyük bir zulümdür. Artık bu zulme dur deyin. Toplumun çoğu bu sorunu çözülmesini isterken, sorunun çözülmesini istemeyenler kimlerdir? Ama burada bir kez daha diyoruz, bu sorun sadece hasta yakını olan ailelerin sorunu değil, tüm ülkenin sorunudur."

Eylem, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Hak hukuk adalet" sloganlarıyla son buldu.
 
İZMİR
Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının İzmir'de başlattığı Adalet Nöbeti, 114'üncü gününde İzmir Barosu önünde devam etti. Siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği nöbette konuşan tutsak yakını Fatma Sürme, adalet, barış ve eşitlik istediklerini belirtti ve savaşların son bulması çağrısında bulundu.

Hasta tutsakların durumunun gün geçtikçe ağırlaştığına dikkat çeken Sürme, tutsakların derhal serbest bırakılmasını istedi ve "Cezaevlerindeki tecrit son bulsun, talepler karşılansın. Zulüm bitsin" ifadelerini kullandı.