29 Eylül 2024 Pazar

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a sosyal medyada tepki yağdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde eşcinsellere yönelik nefret söylemine sosyal medyada "#LGBTHaklarıİnsanHaklarıdır" etiketiyle tepkiler yağıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde eşcinsellere yönelik nefret söylemine tepkiler yağıyor.

Sosyal medya kullanıcıları "#LGBTHaklarıİnsanHaklarıdır" etiketiyle Ali Erbaş'a tepki gösterirken, nefret söylemine tepki gösteren açıklama yapan Ankara Barosu'na destek verdi.

Atılan bazı twitler şöyle:

ESP: Salgının sebebi diyanetin iddia ettiği gibi LGBTİ'ler değil, faşistlerin gerçek tanrısı olan kapitalizmin kâr hırsıdır. Hangi sınıfın iktidarı oldukları salgında iyot gibi açığa çıktığı için homofobiyi kullanarak kendi suçlarını örtmeye çalışıyorlar. Yemiyoruz.

Kampüs Cadıları: "Diyanet'in açıklamasıyla artan LGBTİ+ nefretine karşı insan haklarını savunuyoruz! Kin ve nefret söylemi niteliğindeki açıklamalar hukuksuzdur, hak ihlalidir! LGBTİ+ vardır. Bu bir hastalık ya da eksiklik değil, varoluştur! Nefrete inat, yaşasın hayat! #LGBTHaklarıİnsanHaklarıdır

TİHV: LGBTİ+ bireylere yönelik açıkça ayrımcılığa teşvik eden sözler ve bu ayrımcı ifadelerin devlet görevlileri tarafından sahiplenilmesinin Türkiye'nin taraf olduğu tüm insan hakları sözleşmelerine aykırı olduğunu hatırlatırız. #LGBTHaklarıİnsanHaklarıdır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın nefret içeren sözleri şöyle:
"İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor."