27 Eylül 2024 Cuma

DİSK'ten deprem için seferberlik çağrısı

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, deprem için seferberlik çağrısı yaptı ve DİSK yönetimi olarak deprem bölgesine doğru yola çıktıklarını açıkladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Maraş ve Antep'te yaşanan depremlere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Kilis başta olmak üzere çok sayıda ilimizde yıkıma yol açan, ilk belirlemelere göre 2812 binanın yıkıldığı büyük depremde çok sayıda insanımızı yitirmenin derin üzüntüsünü yaşıyor, yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gün dayanışmayı büyütme günüdür. Gün işçi sınıfının dayanışma bilincini ve birikimini yaralarımızı sarmak için seferber etme günüdür" ifadeleri kullanıldı.

Çerkezoğlu ayrıca, deprem bölgesindeki bölge ve il temsilcilikleriyle yapılan görüşmelerin ardından Yönetim Kurulu'nun aldığı kararları şöyle sıraladı:

"Dayanışma faaliyetlerini örgütlemek üzere DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan başkanlığında kriz masası oluşturulmuştur.

Ağır kış koşullarında deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan acil malzemeleri yetkili kamu kuruluşlarına iletmek üzere işyerlerinden başlayarak bir dayanışma seferberliği ilan edilmiştir.  

Uluslararası dayanışmayı büyütmek için uluslararası sendikalarla irtibat kurulmaktadır.

Kan bağışı için tüm DİSK üyeleri seferber edilmiştir.  

DİSK Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu'ndan oluşan heyet deprem bölgesine hareket edecektir."

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ise yaptığı açıklamada, "Ülkemizin çok geniş bir bölgesini etkileyen büyük bir deprem ile sarsıldık. Dileğimiz bu felaketin en az kayıpla atlatılmasıdır. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Ege Bölge Temsilciliğine bağlı şubelerimiz ile birlikte geniş çaplı bir yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Koordinasyonu ile istişare halindeyiz. Gerektiği taktirde başta acil kurtarma belgesi olan, sağlık personeli ve fiziksel olarak deprem bölgelerinde fiilen çalışacak yönetici, temsilci ve üyelerimiz hazır beklemektedir" ifadelerini kullandı.