29 Eylül 2024 Pazar

'Devrimciler on yıllardır devrim ve sosyalizmi savundu'

Mahir Çayan posterinde parmak izi olduğu gerekçesiyle iki Devrimci Parti üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin İstanbul Adliyesi önünde yapılan açıklamada, devrimcilerin Mahir Çayan'a sahip çıkmaya devam edeceği vurgulandı. Açıklamaya saldıran polis aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçı'nın da bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul'da gözaltına alınan Devrimci Parti üyesi Eser Tüz ve Dev İşçi-Sen Genel Başkanı Mazlum Oruç bugün İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Gözaltı saldırısına ilişkin Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde eylem yapan Devrimci Parti üyelerine, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de destek verdi.

"Gözaltılarınız, operasyonlarınız nafile. Faşist iktidarınızı kurtaramayacaksınız. Birleşerek kazanacağız" pankartının açıldığı eylemde söz alan Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçı, kaçırma, gözaltı ve tutuklama saldırılarına değindi.

Eser Tüz ve Mazlum Oruç'un Mahir Çayan posteri bahane edilerek gözaltına alındığını hatırlatan Taşçı, "Gözaltına gerekçe yaptıkları tek şey bu. Ama biz ekleyelim. Yalnızca Mahir Çayan posterleri yok evlerimizde. Kürt halkına yapılan her saldırıda sokaktaydık. Zaxo'da Kürt halkı katledildiğinde yoldaşlarımız AKP'nin önüne gittiler. Kürt halkına yapılan her saldırıda işgalci güçlerin karşısındaydık" dedi.

Ölümsüzleşen devrimcilere sahip çıktıklarını ve sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Taşçı, "Ulaş yoldaş ölümsüzleştiğinde, ESP'li yoldaşlarımız onun adını anmaktan vazgeçmediğinde oradaydık. 'Ulaş Alankuş ölümsüzdür' dedik. Kadınlar patriyarkaya, erkek şiddetine karşı mücadele ederken, erkek egemenliğinin, erkek şiddetinin herhangi boyutuna açıkça tutum alarak teşhir ettik, mücadele ettik. Onur yürüyüşlerine LGBTİ+ yoldaşlarımız kendi renklerini kattılar. Yalnızca Mahir Çayan posteri değil taşıdığımız. Buradan açıkça ilan ediyoruz. Devrimciler on yıllardır bu topraklarda devrim ve sosyalizmi savundular. İşçi, emekçiler sokaklara döküldüğünde, işyerlerinde grev yaptıklarında, ETF'de, Migros Depo'da direndiklerinde oradaydık. Sabancı'nın karşısına dikilen de bizdik" diye vurguladı. Taşçı konuşmasının sonunda eylemlerine destek veren ESP'ye teşekkür etti.

Açıklamanın ardından kitlenin etrafını saran polis saldırdı. Saldırıya direnen devrimciler, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Yaşasın partimiz Devrimci Parti" sloganlarını attı.

Polis saldırısında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçı, Dev İşçi-Sen Örgütlenme Uzmanı Yeşim Tükel, Erkin Barkın ve İslam Şengel gözaltına alındı.