27 Eylül 2024 Cuma

Devrimci Parti'den 'oyuna gelme' çağrısı 

Devrimci Partisi MYK'sı "yağmacılık" bahanesiyle yaratılmak istenen provokasyona dikkat çekti, "Oyuna gelme" çağrısında bulundu.

Devrimci Parti Merkez Yürütme Kurulu yazılı açıklama yaparak "yağmacılık" bahanesiyle yaratılmak istenen provokasyonlara dikkat çekti.

"Oyuna gelme 'yağmacılık' bahane büyük bir provokasyona hazırlanıyorlar" denilen açıklamada, 20 yıldır süren yağma ve talana işaret edildi. Tüm kaynakların zimmete geçirildiği, halkın kaynaklarının yandaş şirketlere, derneklere, vakıflara aktarıldığı belirtilen açıklamada, "Deprem vergisinden işsizlik fonlarına her şeyi yediler. Kasalar, bankalar yetmedi ayakkabı kutularına kadar para istiflediler. Uyuşturucu baronlarına ortak oldular. Aksırana tıksırana kadar yediler. Tarikatlar, sözde milliyetçilik yarışına giren kişiler, partiler semirdikçe semirdi" denildi.

'SUÇLARINI ÖRTMEK İÇİN YENİ BİR DÜŞMAN YARATIYORLAR'
İktidarın suçlarını suçlarını örtmek için yeni bir düşman yaratmaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, "Depremde ortaya çıkan tablo büyük bir acıya, acı öfkeye dönüştü. Doğal afeti toplu katliama dönüştüren siyasi iktidar, onun apartı faşist kurumlar, tarikatlar ilk günler ortada yoktu. Halkların ördüğü büyük dayanışma karşısında yeni bir senaryoyla sahaya indiler. Erdoğan'ın yüksek perdeden duyurduğu 'OHAL'le birlikte yağmacılığa müsaade etmeyeceğiz' duyurusuyla düğmeye basıldı. Bu senaryonun adı 'yağmacılık'…  Her yerde 'yağmacı Suriyeliler' başlığıyla bir grup sığınmacıya işkence uygulanan videolar yayınlanmaya başlandı. Tarihin gördüğü en büyük yağmacı iktidar, faşist apartları ve Ümit Özdağ, çaresizlik içinde yardım bulamayan yoksul insanları 'yağmacı' ilan etti" ifadelerine yer verildi.

'HALKIN DAYANIŞMASI SARAYIN KORKUSU OLDU'
Halkın dayanışmasının sarayın korkusu olduğu vurgulanan açıklamada, "Partimiz deprem bölgelerinde yer alıyor. Bugün Suriyeli avına çıkan iktidarın hizmetkarı faşistleri ne bir kazı başında, ne herhangi dayanışma çadırında bir ekmeği paylaşırken, ne de bir taşı kaldırırken görmedik. Halklara tek bir faydası olmayan ırkçı faşistler ve tarikat adına vaaz verenler sadece halklar arası düşmanlık tohumu ekerek gerçek suçluları gizlemekle görevlidir" denildi.

'BİZİ ENKAZ ALTINDA BIRAKAN SIĞINMACILAR DEĞİL SARAYDAKİLERDİR'
Açıklamada son olarak şu çağrıya yer verildi: "Halklarımıza çağrımızdır; iktidarı kurtarmak adına Suriyelileri linç ettirmeye dönüşen Türk, Kürt, Arap halkları arasında çatışma yaratarak sıcak saraylarında yaşamlarına devam etmek isteyenlere karşı daha çok dayanışmayı ve birleşik mücadeleyi büyütelim. Bizi enkaz altında bırakanlar, sığınmacılar değil saraydakilerdir."