27 Eylül 2024 Cuma

'Devlet nerede' paylaşımı eleştiri kabul edildi

Maraş merkezli depremler sonrası yaptığı "Devlet nerede" paylaşımı nedeniyle hakkında TCK 301'den soruşturma başlatılan Erol Taslak için "kovuşturmaya yer yok" kararı verildi. Kararda, "Devlet nerede" sözünün aşağılama değil eleştiri olduğu belirtildi.

Maraş merkezli depremlerde Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılan ve kendisi de yakınlarını kaybeden avukat Erol Taslak'ın 6 Şubat'ta sosyal medyada yaptığı "Herkesin sorduğu tek soru var şu anda: Devlet nerede" paylaşımı Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne ihbar edildi.

Diken'in haberine göre, ihbar üzerine Erol Taslak hakkında TCK 301'inci madde olan "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Taslak, 15 Şubat'ta ifade vermek için Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne gitti ve susma hakkını kullandı.

Isparta savcılığı, paylaşımda "Aşağılama yok, eleştiri var" diyerek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Kararda şu ifadeler yer aldı: "Şüphelinin paylaşımında yer alan 'Herkesin sorduğu tek soru var şu anda: Devlet nerede' şeklindeki sözlerin Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve yargı organlarının manevi şahsiyetini aşağılayıcı nitelikte olmayıp eleştiri niteliğinde olduğu, bu nedenle bahse konu sözlerin 5237 sayılı TCK'nın 301 maddesinde belirtilen suçu oluşturmayacağı anlaşıldığından şüpheli hakkında atılı suçtan kovuşturma yapma olanağının bulunmadığı değerlendirilmektedir."