27 Eylül 2024 Cuma

Devlet HDP'nin deprem bölgesine göndereceği konteynırlara el koydu

Depremin ardından devletin ulaşmadığı köylere ESP, DBP ve HDP heyetleri ulaşarak, halkın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Kıştık köyüne giden heyet, depremde yaşamını yitirenlerin cenaze törenlerine katıldı. HDP Milletvekili Zeynel Özen, barınma sorununu çözmek için çalıştıklarını, Erzurum'dan 30 konteynır temin ettiklerini devletin el koyduğunu anlattı.

Depremin 8. gününde halen devletin ulaşmadığı köyler var. Buradaki halkla dayanışmak, acılarını paylaşmak için HDP milletvekilleri, PM üyeleri, DBP ve ESP yöneticileri Maraş'ın Elbistan ilçesindeki köyleri ziyaret etti.

HDP Milletvekili Zeynel Özen, PM üyeleri Fatma Çelik ve Erol Tunç, DBP PM üyesi Fatma İzol, ESP'den Gülcan Taşkıran'dan oluşan heyet Elbistan'ın Kistik, Hasan Ali ve Kantarma köylerine gitti.

Depremde farklı kentlerde yaşamını yitiren 4 kişinin Kistik köyündeki cenaze törenine katılan heyet, halkın ihtiyaçlarını tespit etti.

ÖZEN: DEVLET ERZURUM'DAN GETİRECEĞİMİZ 30 KONTEYNIRA EL KOYDU
HDP Milletvekili Zeynel Özen, yaşanan yıkımın tarif edilemeyecek düzeyde büyük olduğunu söyledi, çok sayıda ihtiyacın karşılandığını ancak en büyük sorunun barınma, sağlık ve hijyen olduğuna işaret etti. Depremde bölgesindeki halkın barınabileceği bir şey olmadığını aktaran Özen, çadır temini için çalıştıklarını, AFAD'ın bu ihtiyaçların dağıtımının tek elden yapılacağını söyleyerek el koyduğuna dikkat çekti.

Erzurum'dan 30 konteynır temin ettiklerini tırlara yüklediklerini ancak devletin el koyduğunu anlatan Özen, Maraş'ta -15 derecede insanların sokakta yaşam mücadelesi verdiğini ancak devletin bu durumu değiştirecek bir çalışma yürütmediğini aktardı. Kentte yaşayan bir kısım insanın olanakları olduğunu büyükşehirlere gittiğini, ancak olanakları olmayan, hayvancılıkla uğraşan insanların kalmak zorunda olduğunu anlatan Özen, "İnsanlar soğukta donacaklar" dedi.