27 Eylül 2024 Cuma

Devlet Adıyaman köylerindeki halka hala yardım götürmedi

Yayınladığımız fotoğraf devletin diğer deprem bölgelerinde olduğu gibi Adıyaman'da da halkı kendi başına bıraktığını gösteriyor. Depremin bugün dördüncü günü olmasına rağmen Adıyaman'ın köy yollarının hala kapalı olması, dört gündür bölgedeki halka devletin hiçbir şekilde ulaşmadığının kanıtı.

Adıyaman merkez, ilçeleri ve köylerinde yüzlerce belki binlerce bina depremde yıkıldı. Enkaz altında kalanları çıkarmak için günlerce hiçbir şey yapılmadı. AFAD üçüncü günün akşamı o da oldukça sınırlı bir sayıda ekiple Adıyaman'a ulaştı. Ve artık soğuk hava nedeniyle enkazların altından sadece cansız bedenler çıkarılıyor.

Adıyaman köylerine depremin üzerinden dört gün geçmesine rağmen hiçbir şekilde ulaşılmadığının kanıtı haberde yayınladığımız fotoğraf. Depremin etkisiyle kapanan köy yolu bugün açıldı. Yolu açma çalışmasını ise bir özel inşaat şirketinin bölgeye ulaşan ekipleri yürüttü. Devletin hala ulaşmadığı ulaşmak için de bir çaba sağlamadığı Adıyaman köylerindeki halka, yine halkın dayanışmasıyla ulaşılmaya çalışılıyor. 

Kurtarma ekiplerinin depremin üzerinden üç gün geçtikten sonra giden kurtarma ekiplerinin yaptığı tek şey ise, enkaz altından yaşamını yitirenlerin bedenini çıkarmak oluyor.

Adıyaman'daki bu binadan sabaha kadar 24 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Bu fotoğraf da Antakya'dan. Cenazelerini kendi imkanlarıyla çıkaran insanlara devlet ne bir cenaze aracı ne de bir tabut veriyor. İnsanlar cenazelerini motorsikletlerle taşıyor.