29 Eylül 2024 Pazar

Dev-Lis'ten Taksim meydanında eylem: Bartın'ın hesabını soracağız

Bartın maden katliamını Taksim meydanında protesto eden Dev-Lis, katliamın sorumlusunun AKP hükümeti olduğunun altını çizdi. Liseliler Berkin'in Soma'nın hesabını sordukları gibi Bartın'ın da hesabını soracaklarını kaydetti. Eylem yapan liseliler işkenceyle gözaltına alındı. 

Devrimci Liseliler (Dev-Lis), Bartın'da 41 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan maden katliamını Taksim meydanında protesto etti. 

Devrimci liseliler, "Bugünün liselisi yarının madencisiyiz! İşçi katliamlarına karşı birileri var" yazılı pankart ve "Bartın'ın hesabını yine sokaklarda soracağız" diyerek Taksim meydanına yürüdü.

Yürüyüş sırasında, "Bartın'ın hesabı sorulacak", "Katiller halka hesap verecek", "Katillerden hesabı Dev-Lis soracak" sloganı atan liseliler halka yönelik konuşmalarda şu ifadeleri kullandı:

"Bartın'da 41 maden işçisi katledildi. Yapılan röportajlarda üç ay boyunca tahlil yapılmadığı açıklandı. Ve dahi devlet 'olanlar kaderdir' dedi. Biz bu açıklamayı tanıyoruz. Soma'da yapıldı. Soma'da 'kaderdir' dendi. Bizler Taksim'de Kadıköy'de bulunduğumuz her yerde haykırıyoruz, 'bu bir kader değil cinayettir, sorumlusu devlettir AKP hükümetidir.' Nasıl ki Soma'nın Berkin'in hesabını sorduysak Bartın'ın hesabını soracağız."

Dev-Lis'in eylemi sloganlarla sona ererken, liseliler işkenceyle gözaltına alındı.