26 Eylül 2024 Perşembe

Dersim'de Kent Koruma Kurulu kurulması kararı

Birinci derecede deprem bölgesinde olan Dersim'de bir araya gelen çok sayıda kurum belediye bünyesinde Kent Koruma Kurulu kurulmasına karar verdi. Toplantıda ayrıca dayanışma çağrısı yapıldı.

6 Şubat tarihinde Maraş merkezli gerçekleşen, on binlerce insanın katledildiği, yüz binlerce insanın açlık, yoksulluk ve sokağa mahkum ettiği depremlerin üzerinden neredeyse bir buçuk ay geçti. Dersim halkı ve kurumları ilk andan itibaren sergilediği dayanışmayı sürdürüyor.

Dersim'in de birinci derecede deprem alanında bulunması nedeniyle Dersim Emek ve Demokrasi Platformunun çağrısıyla ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, siyasi partiler, sendikalar, meslek odaları, baro, inanç kurumları, çevre dernekleri, mahalle muhtarlarının katılımıyla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda bir araya geldi.

Deprem sürecinin değerlendirildiği toplantıda, yapılan tartışmalar sonucunda Dersim'in olası deprem ve benzeri afetlere hazır hale getirilmesi için Kent Koruma Kurulu kurularak, yürütmesi seçildi. Toplantıda en kısa zamanda yasal mevzuata uygun şekilde Dersim Belediyesi bünyesinde Kent Konseyi'nin kurulması önerilerek karara bağlandı.

Toplantıda ayrıca dayanışma çağrısı da yapıldı.